Solvarma tomater, syrliga äpplen, milt pepprig blomsterkrasse som ger salladen en överraskande smakdimension. Intresset för att äta hemodlat har aldrig varit större än nu. I sin nya bok Odla ätbart berättar Eva Robild för alla odlingssugna precis hur man går tillväga för att lyckas med sina odlingar, hela vägen från frö till skörd. Det handlar om grönsaker förstås. Men det handlar också om att upptäcka nya bär med spännande smaker: nypon, havtorn, aronia och physalis. Eller att prova att odla något mer exotiskt, som äkta kastanj eller fikon. Även på en liten yta eller i krukor går det att skapa en ätbar mini-trädgård. Odla ätbart är den femte boken i serien Gröna Fingrar, som visar att vem som helst med enkla medel kan skapa en lustfylld trädgård. Tidigare böcker i serien är den bästsäljande Odla i pallkrage, Perenner, Beskära träd och buskar samt Växthus och uterum.